Flexleasing ⇒ Generelt om leasing

leasing, flexleasing

Vidste du at det med flexleasing er muligt, at lease din drømmebil uden, at tømme hele din bankkonto på én gang?

Med en flexleasing ordning kan du nemlig betale bilens registreringsafgift over rater. De deles ud over den periode, som du vælger at flexlease bilen i. Dette giver dig en unik mulighed for, at køre rundt i den bil, som du drømmer om, uden den store kapitalbinding.

Kort om flexleasing

Når du vælger, at flexlease en bil, så er der nogle ting, som du skal overveje inden processen. Med flexleasing får du meget mere frihed, da der er mindre kapitalbinding end hvis du købte din bil hos en bilforhandler. Du får muligheden for at pleje din formue, og du skal ikke diske op med alle pengene på én gang.

Sætter du processen i gang, så foregår det ved, at leasingselskabet indkøber bilen, som du vil flexlease. Her bestemmer SKAT en registreringsafgift, som du skal betale. Det er denne registreringsafgift, som du skal betale af på igennem den periode, som du har bilen i.

Efter 12 måneder kan der laves en ny vurdering af registreringsafgiften, som ofte falder i takt med, at bilens værdi falder.

Ved siden af dette, så skal du også betale renter til leasingselskabet, som har købt bilen til dig. Disse renter bliver tilrettelagt, alt efter hvilken bil du vælger.

Hvornår skal man overveje at flexlease?

Flexleasing kan ikke altid betale sig. Flexleasing er dog yderst relevant, hvis du gerne vil have en af de mere specielle og dyre biler. Eller hvis du vil flexlease en cabriolet i sommerperioderne, men ikke vil have den resten af året.

Samtidig er det en god ordning for de forretningsfolk, som kommer fra et andet land. Men som skal arbejde i Danmark, igennem en længere periode.

Fordele ved flexleasing

Der er en række fordele ved, at vælge en flexleasing ordning. Ét af disse er, at du har væsentlig mindre kapitalbinding. Her snakker vi omkring 50% af den danske markedspris, hvilket giver god mening for de dyre biler.

Da der ofte er tale om de lidt mere specielle biler, som er oppe i prisklassen, så vil disse biler også være lettere, at omsætte efter brug. Det vil de være fordi, at bilen så er uden registreringsafgift, og derfor vil kunne sælges til udlandet, hvor der er større køberklientel.

Ved brug af denne metode, vil bilen altid kunne indregistreres både på danske, men også på udenlandske nummerplader, hvis dette ønskes.

Hvem ejer bilen?

Når du vælger, at flexlease en bil, så er det ikke dig der ejer den. Bilen indregistreres med leasingselskabet som ejer, hvor du vil komme til, at stå som bilens bruger.

Hvad sker der ved aftalens udløb?

Der er to leasingformer:

Leasing uden anvisningspligt: Leasingselskabet overtager bilen, når perioden er endt, og du vil ikke stå med nogle udgifter efter. Dette er også kendt som operationel leasingform.

Leasing med anvisningspligt: Leasingselskabet bede leasingtager om, at anvise momsregistreret køber af bilen, når kontrakten er udløbet. Dette er også kendt som finansiel leasingform.

Så er du klar til, at flexlease din næste bil? Kontakt BICA Leasing, og få gratis og uforpligtende rådgivning om dine ønsker og behov.